Gorenjska kronika

Slika: Pixabay.com

Na območju Tržiča je bilo najdeno staro neeksplodirano ubojno sredstvo. Strokovnjaki  so predmet varno uničili na kraju. Policisti opozarjajo, da ste pri takih najdbah zelo previdni. Predmeta se ne dotikajte in pokličite 112. Ravnajte maksimalno varno in samozaščitno.
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dva požara na travnikih. V Kamni Gorici je ogenj ušel izpod nadzora pri kurjenju suhe trave in vejevja. Škoda ni nastala. Trava je zagorela tudi nad železniško progo na Slovenskem Javorniku. Požar so pogasili gasilci. Požari v naravi so v zadnjem  obdobju  postali  praktično vsakodnevni dogodki. Do sedaj sicer še
niso povzročili večje škode, ker je bilo ukrepanje gasilcev in lastnikov takojšnje. Lahko pa se zgodi hujši scenarij in bi se požar hitro razširil ter začel ogrožati življenja ljudi, živali in premoženje.
Kranjski kriminalisti so včeraj zaradi tatvine na pristojno sodišče privedli dva osumljenca. Greza moškega in žensko, ki sta osumljena tatvine parfumov v eni od prodajaln na območju Kranja s konca februarja letos. V enem primeru tatvine je bila vrednost ukradenih stvari okoli 2.000 eurov. Med preiskavo so kriminalisti zasegli tudi parfume iz druge tatvine.
Oba sta bila že mnogokrat obravnavana zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. Zanju je bil odrejen pripor.