Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih 24 urah prejeli šest obvestil o prometnih nesrečah, ena oseba je izgubila življenje, ena pa se je poškodovala.  Obveščeni so bili o dveh kršitvah javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru. S področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči motoristov in eno kolesarja. V nesreči med Britofom in Šenčurjem je motorist umrl po trčenju z divjadjo. Na območju Tržiča je motorist zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil in povzročil samo materialno škodo. Na območju Kranja pa je zaradi vožnje preblizu robu ceste padel kolesar in se po podatkih policije lažje poškodoval. Policija je z gorskimi reševalci včeraj zvečer na območju Begunjščice začela z iskanjem pogrešane 55-letne Kranjčanke. Aktiviran je bil tudi policijski helikopter. Iskanje je bilo ponoči prekinjeno in se bo danes nadaljevalo.

Policisti so včeraj obravnavali eno smučarsko nesrečo zaradi trka med smučarjema. Smučarka je lažje poškodovana. Nesreča se je zgodila ob 10.55 uri pri smučanju po progi z Zvoha na Krvavcu. Neznani smučar je po trčenju odsmučal dalje.

Škofjeloški policisti so obravnavali požar zaradi kurjenja v naravi. Zaradi razpihane žerjavice je zagorela trava in podrast. Škoda ni nastala. Policisti Policijske uprave Kranj opozarjajo na previdnost pri kurjenju in upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja in nastanka požarov. Radovljiški policisti so obravnavali požar na električni napravi v objektu. Nastala je manjša materialna škoda. Jeseniški policisti so obravnavali nesrečo pri delu v industrijskem objektu brez tuje krivde.