Gorenjska kronika

Policisti so včeraj popoldan na Brniku obravnavali voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ki je vozil pod vplivom alkohola. Namerili so mu 1,14 mg/l alkohola. Na vozilu sta bili nameščeni tudi različni registrski tablici, vozilo pa je bilo odjavljeno iz prometa. Osebni avtomobil so policisti zasegli, proti kršitelju pa zaradi več prekrškov poteka postopek.

Gorenjski prometni policisti so danes z avtoceste odstranili pešca, ki je hodil proti Radovljici. Zaradi kršitve je obravnava v prekrškovnem postopku.
Jeseniški policisti so včeraj obravnavali prijavo občanke, da naj bi neznano osebo zalotila oziroma opazila pri fotografiranju stanovanjske hiše. Osebe policisti niso izsledili, prijaviteljico pa so seznanili s samozaščitnimi ukrepi. Ob taki prijavi policistom posredujte čim več informacij, ki bi lahko pomagale pri izsleditvi osebe in preverjanju njenega zadrževanja na določenem kraju.
Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo povzročitve nevarnosti pri podiranju drevja na cesti proti Jezerskem. Pri podiranju drevesa je del odpadel proti cesti. Postopek še poteka. Škoda ni nastala. Policisti pozivajo k previdnosti pri sečnji in spravilu lesa.
Na Grintovcu in v Bohinjskih planinah sta se včeraj poškodovala turna smučarja. Obakrat so posredovali gorski reševalci. V okolici Škofje Loke pa so policisti obravnavali padec padalca s telesnimi poškodbami.
Okoli 19.40 so policisti v Kranju obravnavali prijavo prerivanja med več osebami, ki so kraj tudi hitro zapustile. Policisti prijavo še preverjajo in vodijo postopek.
Gorenjski policisti so včeraj znova obravnavali tri smučarske nesreče. V dveh primerih gre za padce, v enem pa za trk.
Jeseniški policisti so včeraj obravnavali manjši požar v naravi. Okoliščine kažejo, da bi bil vzrok zanj lahko odvržen cigaretni ogorek. Škoda ni nastala. Požar so pogasili gasilci.