Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so preko vikenda obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V petek je otrok v Kranju z dvorišča stekel na cesto in zadel osebni avtomobil. Je lažje poškodovan. V Stražišču je tudi v petek padel mopedist. Vozil je preblizu roba ceste. V Hotemažah pa je voznik z osebnim avtomobilom včeraj trčil v kolesarja. Okoliščine kažejo na neustrezno varnostno razdaljo.

Na smučiščih so gorenjski policisti obravnavali šest nesreč. V petih primerih so smučarji padli sami, v enem dogodku pa sta smučarja trčila na progi. Pozivamo k upoštevanju FIS pravil varnega smučanja in ustreznemu prilagajanju smučanja oziroma deskanja glede na
svoje znanje, izkušnje, opremo in razmere na smučišču. Na smučišču so policisti v petek obravnavali tudi tatvino smuči, ki so bile krajši čas brez nadzora.

Policisti so v minulih dneh obravnavali dve nesreči pri delu. V eni je delavca lažje poškodoval del gradbenega odra, ki je padel nanj. V drugi nesreči pa so policisti obravnavali poškodbo pri delu s strojem. Po prvih podatkih je tuja krivda v obeh primerih izključena.
Gorenjski policisti za izvajanje izravnalnih ukrepov so v petek na območju Škofje Loke obravnavali državljana Afganistana, ki je podal namero za mednarodno zaščito. Nahajal se je v priklopniku tovornega vozila. Našel ga je voznik.
Na območju Nakla je najditelj pri kopanju našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Sredstva so prevzeli strokovnjaki.

Divjad je bila minuli vikend povožena na Zgornjem Brniku, Belci in na cesti Podbrezje – Podnart. Žival je bila zbita tudi pri priključku Naklo proti Ljubljani. Na Češnjevku pa je bil povožen pes, ki ni bil pod nadzorom lastnika. Policisti opozarjajo, da imejte domače živali pod nadzorom, na cestah pa pazite in trčenja z divjadjo poskušajte preprečevati s previdno vožnjo in večjo pozornostjo. Na avtocestah so tovrstne nesreče najpogostejše na
območjih avtocestnih priključkov.