Gorenjska kronika

Gorenjski policisti za izravnalne ukrepe so včeraj obravnavali dva državljana Romunije, ki sta imela za prodajo pri sebi posode in nože. Proti obema so uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve predpisov o prijavi prebivališča. Policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k previdnosti pri takih nakupih, ker gre lahko za sumljivo kvaliteto in izvor.
Blejski policisti so včeraj zvečer obravnavali voznico, ki je vozila s skoraj tremi promili alkohola (1,37 mg/l), zaradi česar so jo tudi pridržali. Zaradi hujšega prekrška proti njej poteka prekrškovni postopek.
Kranjski kriminalisti so ta teden s kazensko ovadbo na pristojno sodišče privedli osumljenca vloma v poslovni objekt, ki se je zgodil v tem tednu. Storilec je v objekt na območju Kranja vlomil v ponedeljek zvečer, odtujil pa je denar in pijačo. Kriminalisti so ga na podlagi zbranih obvestil prijeli v torek zjutraj, v sredo pa je bil zanj odrejen pripor. Osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan zaradi premoženjskih kaznivih dejanj.
Na Bledu je bilo vlomljeno v objekt in odtujeni so bili športni pripomočki. V Spodnjih Bitnjah pa so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjski objekt. Storilec je v hišo neuspešno poskušal nasilno vstopiti na več mestih.

Policisti so včeraj obravnavali nesrečo na smučišču in poškodbe pri smučarju, ki je padel sam. Med smučanjem so se mu odpele smuči.
Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali dimniški požar. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala.
Včeraj opoldan je na avtocesti obstalo vozilo v okvari. Kraj so zavarovali uslužbenci DARS. Policisti Policijske uprave Kranj opozarjajo, da v primeru okvare vozila na avtocesti se
poskušajte umakniti na rob odstavnega pasu, vklopite smernike, si nadenite odsevni telovnik in postavite varnostni trikotnik, pri čemer se gibajte le za varnostno ograjo in uporabite stebriček SOS za obveščanje o oviri ali pokličite Prometno-informacijski center za
državne ceste na številko 1970.