Gorenjska kronika

Slika: Pixabay.com

Policisti so včeraj na smučišču obravnavali trčenje med dvema smučarjema. Eden od njiju se je poškodoval. Posredovala je dežurna ekipa helikoptersko nujno medicinsko pomoč z Brnika, ki je s helikopterjem Slovenske vojske poškodovano osebo prepeljala v zdravstveno
oskrbo. Policisti pozivajo k prilagojeni hitrosti smučanja, uporabo smučarske čelade in pozornost na otroke. Hitrost in način smučanja naj bosta prilagojena izkušnjam in telesni pripravljenosti vsakega posameznika, snežni podlagi, lastnostim in zasedenosti smučišča ter vremenskim razmeram. Pred prihajajočimi zimskimi počitnicami policisti opozarjajo vse obiskovalce smučišč, naj pazijo tudi na svojo smučarsko opremo oz. naj je ne odlagajo tako, da bi ostala brez nadzora, ter na druge vredne predmete, ki jih imajo s sabo.
Kranjskogorski policisti pa so včeraj obravnavali poškodbo sankačice in po prvih podatkih lažje poškodbe pri njej. Trčila je v drevo.

 

Na gorenjski avtocesti so policisti obravnavali voznika traktorja, ki je vozil med Torovim in Brnikom. Vozil se je po odstavnem pasu. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek. Za tak prekršek se voznika kaznuje z globo 150 eurov. V Tržiču je občan na bankomatu pozabil denar in prijavil tatvino. V okolici Kranja pa je občanka našla denar in ga izročila policistom, ki z njim ravnajo v skladu s predpisi o najdenih stvareh.
Blejski policisti so včeraj obravnavali prijavo vožnje v naravnem okolju. Policisti so izsledili tri osebe in proti njim vodijo prekrškovni postopek zaradi kršitve predpisov o ohranjanju narave. Kranjski policisti so obravnavali prijavo poškodovanja vozila, kjer je nastala manjša materialna škoda. Na glavni cesti Podbrezje – Bistrica pri Tržiču so gorenjski prometni policisti včeraj zvečer obravnavali nesrečo voznika, ki je z osebnim avtomobilom zapeljal s ceste in trčil v objekt. Voznik se je v nesreči telesno poškodoval. Obravnavan je v prekrškovnem postopku.

V Naklem so policisti obravnavali tatvino bakrenih cevi za električno napravo. V Kranju je bilo vlomljeno v stanovanje bloka. Ravno tako v Kranju so policisti obravnavali še poškodovanje stekel na objektu. Proti eni osebi policisti vodijo postopek.