Gorenjska kronika

Slika: nadlani.si

Gorenjski policisti so v zadnjih 24 urah prejeli eno obvestilo o prometni nesreči z materialno škodo in štiri prijave kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. S področja kriminalitete so obravnavali več kaznivih dejanj tatvin in ponarejanja denarja.
Policisti so v enem primeru osebi zasegli manjšo količino prepovedane.
Prometni policisti so včeraj zvečer obravnavali voznika, ki je za vožnjo uporabljal nasprotno smerno vozišče, ni bil pripet, v postopku pa je odklonil še hitri test na prepovedane droge. Manjšo količino droge so mu policisti v postopku tudi zasegli. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Iz Policijske uprave Kranj so še sporočili, da so včeraj obravnavali prijavo raztresanja ledu s tovornega vozila. Voznika so ustavili in kaznovali zaradi vožnje z neočiščenim vozilom. Policisti opozarjajo, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se
lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost. Globa za prekršek znaša 200 eurov, v primeru posledic pa gre lahko tudi za kaznivo dejanje.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo ugriza psa. Proti skrbniku živali poteka postopek. V Naklem so policisti obravnavali tatvino katalizatorja z vozila.
Na območju Kranja so policisti včeraj zvečer obravnavali dimniški požar brez nastanka materialne škode.