Gorenjska kronika

Gorenjski kriminalisti so včeraj s kazensko ovadbo na pristojno sodišče privedli osumljenca poskusa uboja, ki se je dogodil v ponedeljek. Osumljenec je s kuhinjskim nožem in povzročitvijo telesnih poškodb med prepirom poskušal vzeti življenje oškodovancu, ki je bil po dogodku s hujšimi poškodbami odpeljan v zdravstveno ustanovo. Njegovo življenje ni več ogroženo. Osumljenec je bil pod vplivom alkohola. Prijet je bil na kraju dogodka. Z oškodovancem se poznata. Kaznivo dejanje je bilo izvršeno v objektu. Policijo je poklical oškodovanec sam. Za osumljenca je bil včeraj odrejen pripor.

Na Ljubelju je sankačica včeraj poškodovala občanko, ki je stala ob neurejeni sankaški progi. Poškodovana je bila po roki. Na Jesenicah so policisti včeraj obravnavali smrt osebe na javnem kraju brez znakov kaznivega dejanja. Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali poškodovanje vozila zaradi snega, ki je zdrsel s strehe objekta. V Bistrici pri Tržiču so policisti včeraj zvečer obravnavali padec moškega na prehodu za pešce zaradi spolzkega vozišča.
Policisti so včeraj obravnavali dve prijavi o rabi pirotehnike. Letos velja prepoved prodaje in uporabe pirotehnike ter prirejanja ognjemetov. Policisti pozivajo k varnemu silvestrovanju brez uporabe pirotehnike. Globa za posameznike, ki bodo uporabljali pirotehniko znaša med 400 in 1.200 eurov.
Kranjski policisti so včeraj zvečer in danes ponoči obravnavali prijavo povzročanja hrupa z glasno glasbo iz istega stanovanja. V prvem primeru so stanovalca opozorili, naj z motenjem preneha, po drugi prijavi pa so ga kaznovali z globo, ker opozorila ni upošteval.
Na Beleharjevi cesti v Šenčurju so policisti včeraj okoli 21. ure obravnavali informacijo pešca, da je med tekom z vzvratnim ogledalom vanj trčil neznani voznik rdeče Dacie Sandero. Poškodovan naj ne bi bil. Policisti so opravili ogled kraja in zbirajo obvestila.
V Retečah so policisti obravnavali tatvino denarja iz stanovanjske hiše.