Gorenjska kronika

Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali nesrečo peške. Vanjo je na prehodu za pešce trčila voznica z osebnim avtomobilom. Po podatkih policije je peška lažje poškodovana.    Policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k previdnosti pri vožnji na območjih, kjer so prehodi za pešce. Vozniki morajo omogočiti pešcem varno prečkanje ceste, prav tako morajo pešci upoštevati, da nimajo absolutne prednosti in da morajo pred in med
prečkanjem tudi sami poskrbeti za svojo varnost in cesto prečkati šele, ko je absolutno varno.

Na območju Brnika je storilec iz objekta odtujil električne vodnike. V Naklem pa je bila po vlomu iz objekta odtujena pijača. Kranjski policisti so včeraj obravnavali še tatvino mobilnega telefona, ki ga je občanka neprevidno odložila in potem pozabila na blagajni ene od prodajaln. Policisti opozarjajo, da kdor si protipravno prilasti tujo premično stvar, ki jo je našel ali je do nje prišel po naključju, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. V Kranju so obravnavali še tatvino katalizatorja iz vozila.

Radovljiški  policisti  so  včeraj  obravnavali  dimniški požar brez materialne škode. Vnele so se saje v dimniku.
Kranjski policisti so včeraj obravnavali nesrečo pri delu z delovnim strojem. Po prvih podatkih gre pri delavcu za lažje poškodbe.
Policisti so včeraj dvakrat obravnavali prijavo zaradi parkiranja. V enem primeru so pomagali vzdrževalcem, da so po umiku vozila lahko nadaljevali z delom, v drugem pa so občanu zaradi nepravilno parkiranega vozila izrekli opozorilo.