Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče. Dopoldan je voznica na območju Besnice z vozilom zapeljala s ceste in se pod njo prevrnjena ustavila ob potoku. S kraja je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. Ob 14. uri se je voznik na gorenjski avtocesti prevrnil na bok in se po prvih podatkih lažje poškodoval. Deset minut kasneje pa se je na Lancovem prevrnilo še tovorno vozilo. Vozniku se je udrla bankina. Proti povzročiteljem nesreč potekajo prekrškovni postopki.                                                  Jeseniški policisti so včeraj popoldan obravnavali požar v kleti stanovanjskega bloka. Okoliščine kažejo, da je zagorelo pri električnem stikalu, ogenj pa se je od tam razširil na lesno konstrukcijo. Nastala je materialna škoda. Tuja krivda ni bila ugotovljena. V še enem primeru pa so jeseniški policisti zvečer obravnavali začetni požar brez nastanka škode še v drugem objektu. Na kraju so bile zavarovane sledi. Postopek še poteka.
Gorenjski policisti za izravnalne ukrepe so včeraj na območju Cerkelj na Gorenjskem obravnavali državljana Maroka, ki je podal namero za mednarodno zaščito. Moški je bil sam na javnem kraju. Opazili so ga kranjski policisti.
Kranjski policisti so včeraj pozno zvečer obravnavali prijavo kršitve nočnega miru z glasno glasbo. Proti kršiteljici poteka prekrškovni postopek.
Prijavo povoženja divjadi so policisti včeraj obravnavali na avtocesti pri Mostah.

Na področju kriminalitete so policisti Policijske uprave Kranj obravnavali dva dogodka. Na Zgornjem Brniku je bil iz objekta odtujen elektro material. V Britofu pa je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Vlomljeno je bilo skozi kletno okno. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.