Gorenjska kronika

Gorenjski prometni policisti so ponoči zasegli osebni avtomobil, ki je bil prazen puščen na voznem pasu gorenjske avtoceste med priključkoma Lesce in Lipce v smeri Jesenic. Vozilo je bilo zaklenjeno, prazno, neoznačeno in neosvetljeno. Vozilo tudi ni registrirano. Voznika ni bilo na kraju. Do nesreče na srečo ni prišlo. Voznika še iščejo.
Kranjski policisti so v petek obravnavali moškega, ki je osumljen tatvine stvari iz prodajalne. Osumljenec se je tudi upiral varnostniku, ki ga je kljub temu uspel zadržati na kraju. Osumljen je tatvine blaga v vrednosti okoli 200 eurov. V Šenčurju pa so policisti
včeraj obravnavali poskus vloma v stanovanjski objekt. Storilec je s kraja pobegnil, ko je v hiši opazil lastnike.

Blejski policisti so v petek obravnavali požar na zapuščenem vozilu. Škoda je majhna. Poštena občanka je kranjskim policistom v petek izročila 500 eurov denarja, ki jih je nekdo pozabil na bankomatu. Dopoldan se je našel lastnik gotovine. Denar mu je bil vrnjen. Manjši znesek denarja je bil v petek puščen na še enem bankomatu. Policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k večji skrbnosti za svoje premoženje in odgovornim dejanjem pri ravnanju z denarjem in drugo lastnino.
V Tržiču so policisti včeraj obravnavali dimniški požar zaradi večje količine smole v kurilni napravi. Škoda ni nastala. Do ogrožanja ni prišlo.
Škofjeloški policisti so včeraj na območju Škofja Loke obravnavali moškega z območja Trbovelj, ki je prodajal stvari od vrat do vrat. Obravnavan je zaradi prehajanja regij. Policisti so postopek začeli na podlagi prijave o sumljivem moškem.
Jeseniški policisti so včeraj na javnem kraju pomagali moškemu, ki je imel zdravstvene težave, odpeljan je bil na zdravljenje.
Gorenjski prometni policisti so včeraj pozno popoldan obravnavali voznika, ki je vozil z 0,99 mg/l alkohola. Iz prometa je bil izločen med kontrolo vinjet s strani cestninskih nadzornikov. Obravnavan je zaradi hujšega prekrška.
Policisti so preko vikenda v dveh primerih obravnavali dva kršitelja zaradi motenja nočnega miru z glasno glasbo v zasebnem prostoru.
Škofjeloški policisti so v petek obravnavali lažje poškodbe pri vozniku zaradi razbitja vetrobranskega stekla. V njegovo vozilo je padla lesena deska, ki jo je na kesonu nepravilno prevažal voznik, ki je pripeljal nasproti. Proti povzročitelju poteka prekrškovni
postopek zaradi nepravilno naloženega tovora.

Pa še opozorili. Ceste so mokre in spolzke. Na nekaterih delih je cesta zaradi nanosa materiala iz okolice (zemlja, pesek) lahko umazana. Prilagodite hitrost vožnje razmeram na cesti. Nevarno je tudi v gorah zaradi proženja snežnih plazov nad gozdno mejo. Snežni plazovi lahko dosežejo dno dolin. Zato policisti odsvetujejo hojo in zadrževanje ob vznožjih pobočij z večjim naklonom.