Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 121 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 49.

Policisti so bili včeraj okoli 20.50 obveščeni o padcu 62-letnega motorista, ki je vozil motorno kolo po cesti Bitnje-Jereka, na območju Bohinja. Z motorjem je trčil v leseno ograjo in se lahko telesno poškodoval. Policisti o prometni nesreči še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 21.39 obveščeni o prometni nesreči na avtocesti, na odseku med počivališčem Voklo in Kranj vzhodom, v smeri Ljubljane. 39-letni voznik je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v tovorno vozilo pred njim. V tovornem vozilu sta bila lahko telesno poškodovana voznik in sopotnik. Voznik avtomobila je vozil pod vplivom
alkohola (0,63 mg/l).  Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 18.46 obveščeni o prometni nesreči na območju Radovljice, v kateri je 33-letni voznik, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v avtomobil voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. 33-letni voznik je vozil avtomobil v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče. Policisti so mu odredili hitri test na prepovedano drogo, ki je bil pozitiven. V nadaljevanju mu je bil odrejen tudi strokovni pregled na prepovedano drogo. Na avtomobilu je imel nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu. Avtomobil so mu zasegli. Voznik in sopotnica v udeleženem avtomobilu sta bila lahko telesno poškodovana. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za 33-letnega voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja
zoper varnost javnega prometa.

Kranjski policisti so včeraj okoli 22.48 obravnavali 51-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel do svojih staršev. Ob prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal in je z njo nadaljeval. Policisti so ga pridržali do 12 ur. Nedostojno se je vedel tudi do policistov. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj zjutraj je potekalo še eno reševanje na območju Triglava, kjer so gorski policisti nudili pomoč 31-letni angležinji in 36-letnemu angležu, ki sta plezala v severni steni Triglava. Po podatkih s katerimi razpolagamo sta zašla iz poti v neprehodni teren in zaradi utrujenosti in neizkušenosti, poti nista upala nadaljevati in poklicala pomoč. Nihče ni bil telesno poškodovan. Pomoč jim je nudila ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske sta bila prepeljana v dolino. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

Divjad je bila povožena na območju Kranja in Žirovnice.

 

Spletno uredništvo