Gorenjska kronika

Slika: nadlani.si

Policisti so v zadnjih 24 urah sprejel šest obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo in eno prijavo kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.
Tržiški policisti so včeraj zvečer zaradi kršitve s hrupom v stanovanju obravnavali občana in ga zaradi prekrška kaznovali z globo.
Gorenjski policisti so v petek popoldan nekaj ur poostreno nadzirali treznost udeležencev v prometu. Med več kot sto odrejenimi preizkusi alkoholiziranosti je bil pozitiven en udeleženec. Preizkus je pri njem pokazal visok rezultat 1,07 mg/l alkohola. So pa policisti
ugotovili 26 drugih kršitev, in sicer rabo telefona med vožnjo, neuporabo varnostnega pasu, prekoračitev hitrosti, nepravilnost pri prevozi tovora, neupoštevanje prometne signalizacije, nepravilno stran vožnje in prečkanje ceste pešca izven prehoda. Policisti pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in odgovornim ravnanjem.
Divjad je bila minuli dan povožena na avtocesti pri počivališču Voklo (lisica) in na Spodnjem Brniku.
Prometni policijski inšpektor je s še enim občanom v petek v okolici Kranja na cesti pomagal dekletu, ki se je nenadoma zgrudila. Takoj sta ji nudila prvo pomoč in o nujni situaciji obveščala reševalce. Ugotovljeno je bilo, da gre pri njej za zdravstvene težave. Z dekletom je vse v redu. Če se znajdete v takšni situaciji, se ne obrnite stran in pomagajte. Nikoli ne veste, kdaj boste sami potrebovali pomoč.

Ceste in pločniki so spolzki, temperature so še vedno nizke, kar upoštevajte pri udeležbi v prometu.