Gorenjska kronika

Policisti so včeraj preverjali dve prijavi sumov nezakonitih ravnanj. V enem primeru je bila prijavljena objestna vožnja na območju Pokljuke, v drugem pa sumljivo zadrževanje kombija pri stanovanjskih hišah. Za prvi primer so policisti obravnavali 4 osebe. Proti trem
vodijo postopek zaradi gibanja na javnem kraju v nočnem času, proti enemu kršitelju pa poleg tega še zaradi nedostojnega vedenja do policistov in neupoštevanja ukazov. V drugem primeru pa so kranjski policisti obravnavali dve osebi. Voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola in gibanja v nočnem času. Za to kršitev odloka so obravnavali tudi potnico v kombiju. Suma kaznivega dejanja niso ugotovili.

Kranjski policisti so včeraj popoldan obravnavali prijavo dimniškega požara brez nastanka škode, danes ponoči pa še požar na manjšem gospodarskem poslopju zaradi vžiga električne naprave. Nastala je materialna škoda. Tuja krivda glede na do sedaj zbrana obvestila ni bila ugotovljena.
Policisti so na posameznih lokacijah včeraj posredovali zaradi podrtega drevja čez cesto. Škoda ni nastala, opozarjajo pa na to nevarnost tudi na območjih sprehajalnih poti, ki vodijo skozi gozdove.
Divjad je bila minuli dan povožena v Soteski pri Nomenju in na Mlaki pri Kranju. Policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k previdnosti in varni vožnjo skozi območja, kjer se divjad običajno zadržuje in giba. Na to so vozniki opozorjeni s prometno signalizacijo in silhuetami, na stebričkih pa so ponekod  nameščeni tudi modri odsevniki.
Na območju Stražišča so bili iz stanovanjske hiše odtujeni bakreni žlebovi, na območju Bitenj pa je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo.