Gorenjska kronika

vir:pixbay.com

Gorski reševalci so včeraj dvakrat posredoval z vojaškim helikopterjem zaradi nesreč v gorah. Na območju Ratitovca so reševali turno smučarko, ki je zdrsnila na poledeneli podlagi in se po okoli 200 metrskem drsenju ustavila med drevesi. V drugem primeru pa so turnega smučarja reševali med Srednjim vrhom in Vrtačo. Oba sta se poškodovala, s kraja pa sta bila prepeljana v zdravstveno ustanovo.

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali dve prometni nesreči in en dogodek zaradi alkohola. V Lahovčah se je voznik prevrnil na streho. Vozil je z neprilagojeno hitrostjo in 0.64 mg/l alkohola. V Hotemažah pa je voznik v prometni nesreči prebil betonsko pregrado in obstal izven ceste. Tudi on je vozil z neprilagojeno hitrostjo in 0.58 mg/l alkohola. Osebni avtomobil tudi ni bil registriran, na njem pa so bile tudi druge registrske tablice. Na območju Škofje Loke pa so policisti na podlagi prijave iz prometa izločili voznika z 0.70 mg/l alkohola. Kot se pri taki stopnji alkohola pričakuje, je voznik močno vijugal po vozišču in vozil zelo nezanesljivo. Vseh trem je bila prepovedana nadaljnja udeležba v prometu, obravnavani pa so zaradi hujših prekrškov.
Kranjski policisti so včeraj obravnavali nesrečo kolesarke, ki je med vožnjo zdrsnila na poledeneli podlagi. Je lažje poškodovana. Razmere niso primerne za vožnjo s kolesi, zato policisti Policijske uprave Kranj pozivajo vse ljubitelje kolesarjenja, naj z vožnjo s kolesi počakajo do izboljšanja razmer.

V okolici Bleda so policisti v petek preverjali prijavo o onesnaženju potoka. Opažena je bila že odtekla manjša količina gnojnice. Škoda po prvih podatkih ni nastala.
Blejski policisti so v petek obravnavali dimniški požar brez nastanka materialne škode.
Kranjski policisti za izvajanje izravnalnih ukrepov so v petek obravnavali državljana Sirije, ki je podal namero za mednarodno zaščito. Prepeljan je bil v azilni dom.