Gorenjska kronika

Slika: nadlani.si

Kranjski policisti so danes ponoči obravnavali občana, ki je z glasno glasbo motil nočni mir in počitek. Proti njemu vodijo prekrškovni postopek. Policisti opozarjajo, da gre za prekršek, če kdo na nedovoljen način med 22.00 in 6.00 uro moti mir ali počitek ljudi s hrupom in ne gre za nujne interventno-vzdrževalne posege.
Kranjski kriminalisti so s kazensko ovadbo včeraj na pristojno sodišče privedli Ljubljančana, ki je utemeljeno osumljen dveh premoženjskih kaznivih dejanj. Kriminalisti ga v enem primeru utemeljeno sumijo poskusa velike tatvine z nameščanjem snemalne naprave v enem od prostorov trgovine na območju Kranja. V drugem primeru iz začetka tega meseca pa je moški osumljen tatvine nekaj tisoč eurov denarja iz pisarne v trgovini v okolici Ljubljane. Okoliščine kažejo, da je pri izvršitvi te tatvine izkoristil krajšo odsotnost zaposlenih. V Kranju je bil osumljenec v torek zaloten pri še enem kaznivem dejanju. Kriminalisti so ga zato pridržali in včeraj s kazensko ovadbo privedli na pristojno sodišče. Zanj je bil odrejen pripor. V preteklosti je bil že obravnavan zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. Preiskava se še nadaljuje, ker je osumljencu pri izvršitvi kaznivega dejanja obakrat pomagala še ena, zaenkrat neznana oseba.
V Kranju so policisti obravnavali poskus vloma v pomožni objekt z orodjem. Lastnik ne pogreša ničesar. Škofjeloški policisti pa so obravnavali prijavo poškodovanja stekla na osebnem avtomobilu.                                                                                                      Jeseniški policisti so včeraj na avtocestnem počivališču obravnavali spor med dvema voznikoma  tovornih vozil in kršitev zaradi drznega vedenja.