Gorenjska kronika

Policisti Policijske uprave Kranj so včeraj prejeli tri obvestila o prometnih nesrečah, od tega v enem primeru s telesnimi poškodbami ter dve prijavi kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.
Blejski policisti so včeraj obravnavali nesrečo smučarja, ki je smučal izven urejenih prog. Med nekontroliranim drsenjem je trčil v drevo in se poškodoval. Prvo pomoč so mu nudili reševalci na smučišču, s kraja pa je bil odpeljan s helikopterjem Slovenske vojske. Po podatkih policije je lažje poškodovan. Proti njemu poteka postopek zaradi smučanja izven smučarske proge.
Radovljiški policisti so včeraj obravnavali nesrečo neregistriranega motokros motorja na javni cesti. Udeležen je bil najstnik. Policisti v postopku preverjajo odgovornost staršev. Vozilo je bilo zaseženo.
Kranjski policisti so včeraj dopoldan na Golniku obravnavali nesrečo voznice, ki je na spolzkem vozišču zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste. Policisti opozarjajo, da so ceste ponekod lahko poledenele in zato zelo spolzke. Vozniki naj upoštevajo, da so spolzke ceste glede na trenutne temperature realna in zelo verjetna nevarnost. Zato pozivajo k previdnosti in prilagojeni hitrosti vožnje.

Kranjski policisti so včeraj zvečer v okolici Kranja obravnavali prijavo rabe pirotehnike na javnem kraju. Patrulja je na kraju opazila več najstnikov, ki so se razbežali. Enega od njih so v nadaljnji kontroli izsledili. Zasegli so mu nekaj sto kosov petard, obravnavajo pa ga
tudi zaradi neupoštevanja ukazov policistov. Med zbiranjem obvestil so zaznali kršitev pri še enem najstniku in mu prav tako zasegli okoli sto kosov različnih petard. S kršitvami so policisti seznanili tudi njihove starše.