Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali osem prometnih nesreč, ena oseba je bila v nesreči poškodovana. Na območju Kranja je padel voznik kros motorja in se telesno poškodoval.
Alkotest mu je pokazal 0,63 mg/l. O okoliščinah policisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek. Kranjski policisti so obravnavali še dve prometni nesreči z materialno škodo. Do obeh je po prvih podatkih prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročiteljema sledi prekrškovni postopek. Blejski policisti so na območju Bohinja obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Opravili so ogled in z zbranimi obvestili izsledili voznico, ki je zaradi  neprilagojene hitrosti v ovinku izgubila oblast nad vozilom, se z njim prevrnila na streho in trčila v drog javne razsvetljave.  Škofjeloški policisti so danes ponoči ustavili voznika, ki je bil pod vplivom alkohola (0,45 mg/l). Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Voznik prepovedi ni spoštoval in je z vožnjo nadaljeval, zato so mu vozilo zasegli in vodijo prekrškovni postopek.

Danes ponoči so bili kranjski policisti obveščeni o pogrešani osebi, ki je bila nazadnje videna v bližini reke Save in bi bilo njeno življenje lahko ogroženo. V iskalni akciji so poleg policistov sodelovali tudi poklicni gasilci, pripadniki enote reševalnih psov Slovenije, potapljači z dvema čolnoma in droni. V nadaljevanju so policisti prejeli obvestilo, da je pogrešani nepoškodovan prišel domov.