Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali osem prometnih nesreč, v dveh nesrečah je poleg materialne škode prišlo tudi do poškodb pri udeležencih nesreč. Na  območju Škofje Loke je padel voznik e-skiroja in se telesno poškodoval. Alkotest mu je pokazal 0,75 mg/l  alkohola. Na cesti Škofja Loka-Jeprca je prišlo do trčenja več vozil in poškodbe udeleženca v nesreči. Blejski policisti so obravnavali prometno nesrečo voznice osebnega vozila, ki je  zapeljala s ceste. Alkotest ji je pokazal 0,81 mg/l alkohola. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost. Prometni policisti so na avtocesti obravnavali prometno nesrečo dveh
voznikov osebnih vozil, ki se je zgodila zaradi prekratke varnostne razdalje. Enak vzrok je bil tudi v prometni nesreči med voznikom in voznico osebnih vozil na območju Lesc. Na  cesti Črnivec-Radovljica je voznik izsilil prednost voznici osebnega vozila in povzročil  prometno nesrečo. Na podoben način je prišlo tudi do nesreče med voznikoma na območju Naklega. Na Jesenicah je voznica osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s  ceste in trčila v obcestno ograjo.

Na področju kriminalitete so kranjski policisti obravnavali dva vloma v stanovanjsko hišo. V obeh primerih je neznani storilec nasilno vstopil v hišo skozi okno, pregledal prostore in si  po prvih podatkih ni ničesar prilastil. Prav tako so obravnavali še tatvino okoli 300 litrov  goriva iz delovnih strojev. V vseh primerih še zbirajo obvestila.