Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štirinajst prometnih nesreč, v dveh nesrečah je poleg materialne škode prišlo do poškodb udeležencev. Na območju Kranja se je zgodila prometna nesreča s telesnimi poškodbami med voznikom in voznico osebnih vozil. Okoliščine kažejo na nepravilno stran vožnje voznika. Na območju Jesenic je prišlo do trčenja med voznikom in voznico zaradi voznikovega nepravilnega vključevanja na cesto. Zoper kršitelje policisti vodijo prekrškovne postopke.
Na  območju  Bleda  so  policisti obravnavali samoudeležbo voznika, ki je z osebnim  vozilom zapeljal na brežino. Vozilo se je pri tem prevrnilo na bok in obstalo na strehi. Nastala je materialna škoda. Na kraju so pomoč nudili gasilci. Cesta je bila zaprta dobro uro. Policisti o okoliščina nesreče še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali dvanajst kaznivih dejanj. Na območju  Kranja so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo in pomožni objekt. V obeh primerih si je neznani storilec prilastil gotovino. Obravnavali so še tatvino izdelkov v prodajalni in tatvino posameznih delov z delovnega stroja. Na delovnem stroju je nastalo za okoli tisoč evrov škode. Jeseniški policisti so bili obveščeni o poškodovanju gostinskega lokala,  radovljiški pa o tatvini izdelkov v prodajalni. V vseh primerih policisti še zbirajo obvestila.