Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so preko vikenda obravnavali štiri prometne nesreče, ena oseba je bila poškodovana. Na območju Radovljice je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo in
pobegom. V nadaljevanju je bil povzročitelj izsleden. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1.08 mg/l. Oseba je bila pridržana, policisti zbirajo obvestila v zvezi kaznivega dejanja nevarne vožnje. Na območju Kranja so policisti zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča obravnavali padec kolesarja, ki se je telesno poškodoval. Alkotest je pokazal 0,74 mg/l. Zaradi izsiljevanja prednosti so obravnavali prometno nesrečo med dvema voznikoma osebnih vozil. Povzročitelju je bila izdana globa. Na avtocestni relaciji Brezje – Naklo je voznik osebnega vozila trčil v prometno signalizacijo. Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik na relaciji Nomenj – Soteska izgubil oblast nad vozilom in trčil v kamnito steno.

Policisti so na območju Kranja obravnavali voznika osebnega vozila, ki je bil pod vplivom alkohola (0,80 mg/l). Voznika bo obravnavalo pristojno sodišče. Na območju Jesenic voznico in območju Radovljice voznika osebnega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Osebni vozili sta bili zaseženi. Oba kršitelja bo obravnavalo pristojno sodišče.
Kranjskogorski policisti so ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in odklonil strokovni pregled na prepovedane droge. Vozilo so policisti zasegli. Zaradi odklona strokovnega pregleda vodijo prekrškovni postopek.

Na področju kriminalitete so policisti na območju Kranja policisti obravnavali vlom v stanovanje in štiri poskuse vloma v pomožne objekte. Neznani storilec je izvršil tatvino goriva iz delovnega stroja. Obveščeni so bili tudi o krajah mopeda, kolesa, predmetov iz motornega vozila ter delovnih naprav. Ena oseba je je preko spleta naročila izdelek,
nakazala denar, izdelka pa ni dobila. Kranjski policisti v vseh primerih še zbirajo obvestila.
Na območju Tržiča je neznanec poškodoval parkirano osebno vozilo. Na območju Jesenic so neznanci izvršili tatvino večih bal sena.

Tudi na področju javnega reda in miru so morali policisti večkrat posredovati. Tržiški in jeseniški policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Povzročiteljema so izdali plačilni nalog. Na območju Tržiča in Kranja je prišlo do kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Na območju Kranja je neznanec telesno poškodoval moškega. Policisti še zbirajo obvestil o kaznivem dejanju povzročitve telesne poškodbe.