Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali več prometnih nesreč, dve osebi sta bili v nesreči poškodovani. Na cesti Brnik – Kranj je prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami
med voznikoma osebnih avtomobilov. Po prvih podatkih policije je vzrok izsiljevanje prednosti v križišču. V času ogleda je promet potekal izmenično enosmerno. Na območju Kranja je padel kolesar in se telesno poškodoval. Okoliščine kažejo na neprilagojena hitrost v kombinaciji z alkoholom. Alkotest je pokazal rezulat 1.50 mg/l alkohola. Proti kolesarju je bil uveden prekrškovni postopek.

Na območju Škofja Loke so policisti obravnavali voznika, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0.83 mg/l). Vozilo so policisti zasegli. Voznika in vozilo bo v nadaljevanju obravnavalo pristojno sodišče.

Policisti Policijske uprave Kranj opozarjajo vse voznike, da še vedno poteka akcija Slovenija Piha 0.0, ki jo bodo izvajali do 13. novembra 2022. Vse aktivnosti policistov so v tem tednu usmerjene v to, da bi se vsak posamezni voznik ali voznica, zavedala svojih ravnanj v cestnem prometu in upoštevala prometne predpise. Zaskrbljujoče je dejstvo, da se kljub vsemu še vedno najdejo posamezniki, ki vozijo motorno vozilo brez vozniškega dovoljenja,
pod vplivom alkohola ali vplivom prepovedane droge in posedično storijo še prometno nesrečo. Ponovno vsem udeležencem svetujejo, da ne sedete za volan pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog. Pri koncentraciji alkohola 0.60 mg/l, se možnost za povzročitev prometne nesreče v primerjavi s treznim voznikom, poveča za 8 krat.