Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali enajst prometnih nesreč z materialno škodo in dve prometni nesreči, kjer je poleg materialne škodo prišlo do poškodb udeležencev. V Kranju so policisti obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, do katere je prišlo med voznikom tovornega vozila in motoristom. Cesta je bila v času ogleda kraja zaprta. Po prvih ugotovitvah policistov je krivda za nesrečo na strani voznika tovornega vozila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in vodijo postopek. Na cesti Jeprca – Škofja Loka je prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami, med dvema voznikoma osebnih avtomobilov. Okoliščine kažejo na izsiljevanje prednosti. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Prometne nesreče z materialno škodo so policisti obravnavali na območju Jesenic, Bleda in Radovljice. Gorenjska avtocesta proti Ljubljani, med odcepoma Jesenicami vzhod in Lesce, je bila za kratek čas zaprta zaradi pokvarjenega vozila.
Na področju kriminalitete so policisti obravnavali štiri kazniva dejanja. Tržiški policisti so obravnavali poškodovanje tuje stvari, jeseniški pa poskus vloma. Na območju Kranja je neznani storilec izvršil tatvino izdelka v prodajalni. Na območju Škofja Loke pa tatvino kolesa. Za vsa dejanja policisti vodijo predkazenske postopek.

Včeraj so gorenjski policisti skupaj s Specializirano enoto policije za nadzor prometa, prometnim inšpektoratom, finančno upravo in usposobljeni delavci za tehtanje vozil poostreno nadzirali tovorni promet in avtobuse. Ugotovili so več kršitev prometnih pravil. Med izstopajočimi prekrški so bili nepravilno naložen in pritrjen tovor, prekoračitev hitrosti in neuporaba varnostnega pasu. En voznik je bil izločen zaradi suma vožnje pod vplivom
prepovedanih drog po opravljenem hitrem testu. Odrejen je bil strokovni pregled. Z nadzori bodo policisti še nadaljevali, so še povedali policisti Policijske uprave Kranj.