Gorenjska kronika

Slika: Pixabay.com

Policisti so v dveh primerih na podlagi prijav zaradi alkohola izločili pijane voznike. V petek zvečer so obravnavali voznika, ki je peljal iz Medvod proti Kranju. Preizkus je pri njem pokazal rezultat 0,75 mg/l alkohola. V drugem primeru pa so policisti v Tržiču obravnavali voznico z 0,87 mg/l alkohola. Proti kršiteljema poteka prekrškovni postopek. Policisti Policijske uprave Kranj pozivajo voznike k odgovorni udeleži v prometu in vožnji z ničelno stopnjo alkohola. Prepovedana je tudi vožnja pod vplivom drog. Obe substanci močno zmanjšujeta sposobnosti udeleženca za vožnjo in ogrožata varnost prometa ter udeležence.

Radovljiški  policisti so včeraj obravnavali poskus vloma v poslovni objekt. V Žireh so policisti obravnavali prijavo tatvine goriva iz dveh delovnih strojev. Kranjski policisti pa so v petek na podlagi prijave izsledili štiri osumljence tatvin stvari iz živilske trgovine z območja Dolenjske. Proti njim je uveden predkazenski postopek.

Kranjski in škofjeloški policisti so obravnavali dimniška požara. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala. Tržiški policisti so v petek obravnavali kurjenje v industrijskem objektu. Meritve gasilcev so po kurjenju pokazale visok nivo ogljikovega monoksida, zato so vstop prepovedali. Škoda ni nastala. Poškodovan ni bil nihče.
Kranjski policisti so v petek prevzeli denarnico, ki jo je našla poštena občanka. S stvarjo so policisti ravnali v skladu s predpisi o najdenih stvareh in jo je vrnili lastnici.
Škofjeloški policisti so včeraj ponoči v enem vozilu ustavili pet oseb. Proti vsem vodijo postopek zaradi gibanja ponoči in neuporabe zaščitne maske, proti enemu od njih pa tudi zaradi zapustitve vozila med ustavljanjem.

Planinske poti so lahko poledenele, prav tako v gorah obstaja velika nevarnost snežnih plazov. Območje Zelenice je zaprto, prav tako cesta do koče na starem Ljubelju.