Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so preko vikenda obravnavali devetnajst prometnih nesreč z materialno škodo ter tri nesreče, v katerih je poleg materialne škode prišlo tudi do poškodb pri udeležencih. Obravnavali so studi šest kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter tri kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so enemu vozniku zasegli moped, dvema voznikoma pa osebni avto.

Na področju kriminalitete so obravnavali pet kaznivih dejanj. Neznani storilci so v Zgoši iz rezervoarjev treh tovornih vozil iztočil 215 litrov dizelskega goriva in ga odtujil, v Kranju so odkrili ponarejen bankovec za 20 EUR, na Bregu pri Žirovnici so obravnavali tatvino električnega pastirja s sončnimi celicami in akumulatorjem, na Jesenicah je neznani storilec poskušal vlomiti v osebni avtomobil. Na vozilu je razbil stransko steklo, vendar mu kljub temu zaradi učinkovitega varnostnega sistema v vozilo ni uspel vstopiti. V Kranju so obravnavali še tatvino registrske tablice s skuterja.

Policisti so obravnavli tudi dve nesreči v gorah. Na pohodni poti s Srednjega Vrha proti Gozd Martuljku se je poškodoval 10 letni otrok. V bližini odcepa za vrh ferate Jerman mu je zdrsnilo, zato je padel in se odkotalil po grapi potoka in se poškodoval. Na kraju so ga oskrbeli pripadniki GRS Kranjska Gora in helikopterska ekipa nujne medicinske pomoči. S helikopterjem je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Bil je primerno opremljen za hojo v gorah. Pod Zvohom pri zgornji postaji na Krvavcu je prišlo do ponesrečenega pristanka
zmajarja. Na kraju so ga oskrbeli kranjski gorski reševalci. S helikopterjem slovenske vojske je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Čez vikend je prišlo tudi do treh požarov. V Selu pri Bledu je zagorelo gospodarsko poslopje. Pogorela je v notranjosti skladiščena krma za živino in kmetijski stroji. Zaradi požara je poginilo tudi 12 telet. Nastala je večja materialna škoda. Okoliščine kažejo na samovžig. Nihče ni bil telesno poškodovan. Pri gašenju požara so sodelovali gasilci okoliških prostovoljnih gasilskih društev. V Šenčurju je zagorel osebni avtomobil. Do požara je prišlo zaradi tehnične napake. V Bohinjski Bistrici pa je zaradi tehnične napake na elektronski napravi prišlo do vžiga v trgovini. Požar manjšega obsega so pogasili gasilci.