Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali osem prometnih nesreč z materialno škodo in tri prometne nesreče z materialno škodo in telesnimi poškodbami.
Tržiško policisti so zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli motorno kolo, škofjeloški policisti pa osebni avtomobil, ki ga je brez vozniškega dovoljenja vozil mladoletnik. Kranjski prometniki so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki se je najprej predstavljal za drugo osebo in s tem hotel policiste zavesti, ker ni imel vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zato zasegli vozilo, v katerem so našli 16 steklenic žgane alkoholne pijače in mesne izdelke, za katere voznik ni znal pojasniti izvora. V postopku so policisti ugotovili, da jih je ukradel v trgovinah v Kranju. Policisti bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo, poleg tega pa vodijo tudi prekrškovni postopek.
Kranjski prometni policisti so vozniku zasegli približno tri grame neznane zeleno rjave snovi, po vsej verjetnosti marihuane. Zoper njega vodijo prekrškovni postopek.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvino goriva iz delovnega stroja v Spodnjih Gorjah, na Dobrem polju so z naviranjem vrat poskusili vlomiti v stanovanjsko hišo, obravnavali so tatvino dveh parov čevljev izpred vhodnih vrat na Jesenicah in poškodbo vozila na parkirišču spodnje postaje žičnice Krvavec.