Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet prometnih nesreč, ena oseba je bila v nesreči poškodovana. V Kranju sta trčila kolesar in voznica osebnega avtomobila. Okoliščine kažejo na krivdo kolesarja, ki je nenadoma prečkal cesto. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali poškodbo moškega pri delu z žago. Tuja krivda je izključena.
V Radovljici je v vozilu včeraj ostal zaprt otrok. Ključi so bili v avtu, ko je starš zaprl vrata. Odprli so jih gasilci. Gre za nesrečen slučaj in dogodek brez ogroženosti otroka.
Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali prijavo udarcev in lažje poškodbe pri občanu. Osumljenca policisti obravnavajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahkih telesnih poškodb in vodijo postopek.
Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tri kazniva dejanja. V Kranju je bil z vozila odtujen katalizator in v dveh primerih vlomljeno v stanovanje. Iz enega je bila odtujena zlatnina in denar manjše vrednosti.

Gorenjski prometni policisti nadaljujejo s poostrenimi nadzori v prometu. Na Zlatem Polju so ponovno obravnavali več kršitev zaradi vožnje v rdečo luč, danes zgodaj zjutraj pa v taistem križišču še prometno nesrečo zaradi izsiljevanja prednosti. V nesreči je nastala
samo materialna škoda.