Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na Savski Loki v Kranju je voznik z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drugega udeleženca, kjer je prišlo do lažjih poškodb. Na kranjski obvoznici pa je voznik na prehodu za pešce trčil v pešca, ki je po prvih podatkih huje poškodovan. Policisti pozivajo k previdnosti v prometu in prilagojeni hitrosti vožnje.                                                Kranjski policisti so včeraj obravnavali padec moškega v nižji jašek v industrijskem objektu. Je lažje poškodovan. Tuja krivda je izključena.

V Cerkljah na Gorenjskem so policisti včeraj obravnavali vlom v stanovanjski  objekt. Na Mlaki pri Kranju pa je bilo vlomljeno v pomožni objekt. V obeh primerih lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar. Kranjski policisti so včeraj obravnavali še prijavo poškodovanja tuje
stvari z grafitom.

Ponoči in danes zjutraj so bile ceste ponekod poledenele, zato je hitrost vožnje potrebno prilagoditi razmeram na cesti. Sneg se topi, ceste so mokre, ob padcu temperatur pa pomrznejo. Spolzki so lahko tudi pločniki.
Sprememba vremena vpliva tudi na lavinske razmere v gorah, ki se bodo zelo hitro spreminjale. Na travnatih pobočjih je nevarnost proženja talnih plazov. Hoja pod takimi pobočji je nevarna. Napovedani so tudi močni sunki vetra in padavine, zato policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k previdnosti.