Gorenjska kronika

Policisti Policijske uprave Kranj so včeraj obravnavali štirinajst prometnih nesreč, v dveh nesrečah so se udeleženci poškodovali. V Kranju sta dva voznika trčila zaradi neprilagojene
hitrost vožnje, v Kokri pa sta bila v nesreči udeleženi motoristka in voznica osebnega avtomobila. Do nesreče je prišlo med zavijanjem voznice. Ponesrečena motoristka je bila s helikopterjem Slovenske vojske odpeljana v zdravstveno ustanovo. Po podatkih policije ni v zivljenjski nevarnosti. Policisti o nesreči še vodijo postopek.

Na območju Škofje Loke so kriminalisti včeraj popoldan obravnavali nesrečo pri delu z delovnim strojem. Glede na zbrana obvestila je moški stroj upravljal sam, do nesreče pa je prišlo pri razkladanju materiala z viličarjem iz višjega regala. Odrasel moški je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče. O nesreči kriminalisti še vodijo postopek in zbirajo obvestila.
Škofjeloški policisti so obravnavali požar na delovnem stroju, do katerega je prišlo zaradi okvare na stroju. Tuja krivda je izključena. Nastala je majhna materialna škoda.
Bohinjski gorski reševalci so včeraj reševali moškega, ki si je v gozdu na območju Bohinja poškodoval nogo.
Radovljiški policisti so danes ponoči obravnavali nastanek škode na stanovanjskem objektu in lažje poškodbe pri moškem zaradi odloma skale s pobočja.
Divjad je bila povožena v Kokri, Dobrem Polju in cesti proti Kranjski Gori.

Policisti nadaljujejo s poostrenimi nadzori v prometu s posebno pozornostjo na nevarno uporabo mobilnih telefonov in drugih elektronskih naprav med vožnjo. Včeraj so v dopoldanskem nadzoru na območju Kranja in Škofje Loke obravnavali 27 kršitev prometnih
pravil. Sedem voznikov je med vožnjo uporabljalo telefone, dva sta bila na hitrem testu pozitivna na prepovedane droge, eno tovorno vozilo pa je za kar 48% prekoračilo skupno dovoljeno maso. Obravnavali so še primer voznika, ki je storil tri prekrške, in sicer prekoračitev hitrosti vožnje v naselju za 28km/h, neupoštevanje talnih označb in nepravilno stran vožnje. Nevarne prekoračitve hitrosti so obravnavali tudi prometni policist in sicer 87km/h na omejitvi 50km/h in 116km/h na omejitvi 90km/h.