Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo, poškodovanih na srečo ni bilo. Obravnavali so tudi več drugih dogodkov, med drugim ugriz psa človeka. Pes je bil na javnem kraju brez nadzora. V še enem primeru pa je spuščen pes povzročil padec sprehajalke, ki je imela svojega psa in se je ta ustrašil lajanja. Policisti proti skrbnikom vodijo prekrškovni postopek.
Radovljiški policisti so včeraj obravnavali prijavo o nepravilno parkiranih vozilih na javni prireditvi in o njej zbirajo obvestila.
V Kranjski Gori se je v športnem parku poškodoval kolesar. Reševali so ga kranjskogorski gorski reševalci, v zdravstveno ustanovo pa ga je odpeljal policijski helikopter z ekipo za reševanje v gorah.
Na območju Mežakle si je včeraj pohodnica poškodovala nogo, na Vršiču pa je obiskovalka izgubila zavest. Posredovali so gorski reševalci in nujna medicinska pomoč.
Divjad je bila povožena na glavni cesti v kraju Dovje, Bistrica – Podtabor in v Šenčurju.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali štiri kazniva dejanja. V Žireh je bil odtujen štirikolesnik rdeče barve. Na Ljubelju sta bili z vozila odtujeni obe registrski tablici. V Gorenji vasi je bilo vlomljeno v dva osebna avtomobila. V enem je bila na vidnem mestu
denarnica. Na Bledu pa je bilo vlomljeno v poslovni objekt.