Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi  poškodbami. V Škofji Loki sta trčila dva avtomobila. Okoliščine kažejo na izsiljevanje prednosti. Povzročiteljica je bila pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja. Proti  njej poteka predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega
prometa. Na Jesenicah pa je voznik trčil v betonsko ogrado. Bil je pod vplivom alkohola,  odrejen je bil strokovni pregled. O obeh nesrečah policisti še zbirajo obvestila.  Kranjskogorski policisti pa so v petek obravnavali voznika z 1,59 mg/l alkohola. Iz  prometa je bil izločen. Obravnavan je zaradi hujšega prekrška.

Radovljiški policisti so obravnavali primer najdbe stare neeksplodirane granate. Našel jo je občan. Strokovnjaki civilne zaščite so jo varno uničili.
Blejski policisti so obravnavali prijavo dimniškega požara brez materialne škode. Policisti pred pričetkom kurilne sezone pozivajo k ustreznemu vzdrževanju kurilnih naprav in njihovih delov. Tudi zaradi dimniških požarov lahko nastane velika materialna škoda.
Škofjeloški policisti so obravnavali poškodbo delavca pri delu s strojem v industrijskem objektu.
Kranjski policisti so obravnavali moškega, ki je včeraj ponoči na prireditvi udaril varnostnika, s prekrški pa nadaljeval tudi v policijski intervenciji. Zato so ga policisti pridržali. Bil je pod vplivom alkohola. Proti kršitelju poteka postopek.
Danes ponoči so gorenjski prometni policisti na avtocesti pri Naklem zaradi hoje po avtocesti obravnavali pešca. Proti njemu je uveden prekrškovni postopek. Odstranjen je bil iz avtoceste.