Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo. Obravnavali so tudi več drugih dogodkov in kaznivih dejanj.

Na območju Pokljuke je bila včeraj sprožena iskalna akcija za pogrešanim gobarjem. Moški je bil nepoškodovan izsleden na območju Zatrnika. Ob 12. uri bi se moral vrniti na določeno točko, pa se do 16. ure še vedno ni. Aktivirane so bile reševalne službe.
Tržiški policisti so obravnavali nesrečo pri delu s strojem in poškodbe pri delavcu. Tuja krivda je izključena.
V Bohinjskem jezeru se je včeraj prevrnil čoln. Okoliščine kažejo, da je bil vzrok močan veter. Tujcema so pomagali mimoidoči, aktivirani pa so bili tudi gasilci, potapljači in ekipa civilne zaščite za reševanje na vodi. V dogodku se nista poškodovala. Policisti opozarjajo, da je taka izpostavljenost je lahko nevarna, zato bodite odgovorni in ob slabem vremenu pri rekreativnih dejavnostih vsakič presodite tveganja in razmere.
Jeseniški policisti so včeraj obravnavali tujca, ki je glede na prijavo oviral drugega voznika in proti njemu kazal pištolo. Policisti so ga izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za
plastično imitacijo pištole in drzno vedenje. Proti njemu so uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve javnega reda in miru.
Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali prijavo poškodbe mačka z zračnim orožjem. Policisti vodijo postopek in zbirajo obvestila.
Policisti so včeraj obravnavali tri primere povzročitve lahkih telesnih poškodb. V vseh primerih gre za udarec na javnem kraju in za identificirane osebe. Policisti na podlagi prijav oškodovancev vodijo predkazenske postopke zaradi povzročitve telesnih poškodb. V Podlubniku je bila iz stanovanjskega bloka odtujena električna omarica, na Jesenicah pa
poškodovan pokrov motorja na osebnem avtomobilu.