Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali sedem prometnih nesreč z materialno škodo, poškodovanih v nesrečah na srečo ni bilo. Poleg obravnave prometnih nesreč so policisti na  Torovem poostreno nadzirali tovorni in avtobusni promet. Sodelovali so z delavci finančne  uprave, specializirano enoto policije za nadzor prometa in pristojnim inšpektoratom.  Kontrolirali so 67 avtobusov in opravili 15 tehtanj. Kršitve so ugotovili pri trinajstih voznikih tovornih vozil in dveh voznikih avtobusov. Med izstopajočimi prekrški so bili najpogostejši prekoračitev hitrosti vožnje, prekoračitev teže, uporaba telefona med vožnjo, neustrezni  preklopni mehanizmi in manipulacija s tahografom.
Radovljiški policisti so obravnavali padec moškega na javnem kraju in poškodbo pri njem,  na območju Kranja pa padec odraslega moškega z drevesa. Tuja krivda je izključena.
Tržiški policisti so obravnavali ugriz psa človeka. Do lažje poškodbe je prišlo na dvorišču.  Policisti preverjajo okoliščine. Ugriz psa človeka je bil prijavljen tudi na Bledu.
Na območju Kranjske Gore je bila prijavljena poškodba med dajanjem krme živali. Gre za dogodek brez tuje krivde.
V Kranju so policisti preverjali prijavo zbiranja prispevkov po stanovanjskih blokih v  Šorlijevem naselju. Moški ni bil izsleden, zato vseh okoliščin ni bilo mogoče preveriti.

Na področju kriminalitete policisti obravnavajo štiri primere kaznivih dejanj. Jeseniški  policisti so obravnavali prijavo suma zatajitve telefona. Oškodovanec ga je izgubil in sumi, da ga je nekdo našel in si ga prilastil. Policisti preverjajo okoliščine. V Kranju je bil z vozila
odtujen katalizator. Na Bledu je storilec iz vozila odtujil denar. V Žirovnici pa je bilo prijavljeno poškodovanje ključavnice na garažnih vratih.