Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali petnajst prometnih nesreč, v dveh nesrečah so bili udeleženci poškodovani. V Tržiču je padel kolesar in se lažje poškodoval.  Padel je na območju, kjer potekajo cestna dela. V Kranju pa je voznica z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti vožnje povzročila trčenje z dvema avtomobiloma pred seboj. Proti njej je uveden prekrškovni postopek.

So pa imeli policisti Specializirane enote za nadzor prometa na gorenjski avtocesti včeraj opravka z voznikom, ki je v gostem prometu vozil prehitro, bil pa je tudi pod vplivom alkohola in drog. Na omejitvi 130 km/h je vozil s hitrostjo 184 km/h, preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,51mg/l, policisti pa so pri njem zaznali tudi znake vpliva prepovedanih drog. Zato so mu odredili še hitri test nanje, ki je pokazal na prisotnost kokaina. Strokovni pregled je voznik odklonil. Iz prometa je bil izločen.
Na Hrušici pa je bil včeraj po prijavi ustavljen in iz prometa izločen voznik z 0,66 mg/l  alkohola. Prijavitelju se policisti zahvaljujejo za sporočen podatek o nezanesljivi vožnji, saj bi voznik v takem stanju kaj lahko povzročil prometno nesrečo.

Preiskovalni sodnik je v petek odredil pripor za osumljenca drzne tatvine, ki je pred dnevi v pisarni poslovnega objekta zaposlenemu odtujil denarnico. Policisti so ga po dejanju izsledili in pridržali. Moški je v preteklosti že bil obravnavan za kazniva dejanja.
Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali poškodbo pri ženski na javnem kraju. Tuja krivda je izključena.
Jeseniški policisti so včeraj obravnavali lažjo poškodbo pri moškem v okviru avtomobilske prireditve. Padel je po brežini.
V Kranju sta se včeraj ponoči glede na prijavo sprla in stepla dva občana. Eden je bil v dogodku lažje poškodovan. Policisti zbirajo obvestila. Oba pretepača so policisti identificirali.
Jeseniški policisti so včeraj pridržali moškega, ki je bil nasilen do svojcev v zasebnem prostoru. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.