Gorenjska kronika

Slika: avtofotomarket.si

Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali več primerov voženj pod vplivom alkohola in nevarnih ravnanj v prometu. V petek so radovljiški policisti obravnavali voznika, ki je osebni avtomobil vozil v času prepovedi vožnje in dlje časa ni ustavil. V postopku so mu zasegli tudi snov, ki je verjetno prepovedana droga. Še dva primera sta se zgodila včeraj. Na podlagi prijave so kranjski policisti popoldan iz prometa izločili voznika z 0,80 mg/l
alkohola. V drugem postopku pa so vožnjo prepovedali vozniku z 0,90 mg/l alkohola. Policisti pozivajo k udeleži v prometu z ničelno stopnjo alkohola.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali požar v kuhinji stanovanjskega objekta. Nastala je materialna škoda. Poškodovan na srečo ni bil nihče.
Gorski reševalci so včeraj dvakrat posredovali zaradi zdrsa na poledeneli poti. Reševali so na območju Crngroba in Ratitovca. Planinske poti so večinoma zelo poledenele in nevarne, možnost zdrsov je velika, zato je potrebna velika previdnost, priporočljiva je uporaba derez.
Divjad je bila minuli dan povožena v Letenicah in Bohinjski Bistrici.
Policisti policijske uprave Kranj se zahvaljujejo vsem za spoštovanje ukrepov za preprečevanje širjenja korona virusa minuli vikend, saj je bilo kršitev malo.