Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dvanajst promrtnih nesreč, v petih nesrečah so bili udeleženci poškodovani. V okolici Kranja sta zaradi nepravilnega premika trčila dva voznika. V Kranju je voznik trčil v pešca. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost voznika  avtomobila. V  Kranjski Gori je sam padel mlajši kolesar, na območju Tržiča pa kolesarka. Na območju Železnikov pa se je v nesreči poškodoval voznik štirikolesnika. Zaradi neupoštevanja pravil varne vožnje je zapeljal po brežini in se poškodoval.

Cesta na kranjski obvoznici na Savskem otoku je pri mostu poškodovana. Poškodba je lahko nevarna zlasti za motoriste. Na kraju je trenutno postavljena opozorilna prometna signalizacija.
Blejski policisti so včeraj obravnavali poškodbo otroka, ki je z vrvjo na veji skakal v vodo. Veja se je zlomila, otrok pa si je pri tem poškodoval nogo.
Na območju Bleda so policisti včeraj obravnavali dogodek z udeležbo motorista. V čelado je »zašla« osa in ga pičila v ustnico. Zaradi slabosti se je ustavil. Reševalci so mu nudili zdravniško pomoč.
Helikopter Slovenske vojske je včeraj z ekipo za helikoptersko reševanje v gorah in policistom gorske enote dvakrat reševal pohodnike. Dopoldan se je eden izgubil na območju Vogla. Obtičal je na strmem in neprehodnem območju. Druga pohodnica pa je onemogla na
Tominškovi poti proti Triglavu. Bila je dehidrirana in v slabi kondiciji. Oba sta tujca. V še enem primeru pa je vojaški helikopterz ekipo v zdravstveno ustanovo prepeljal voznika štirikolesnika, ki se je poškodoval na območju Jelovice.

Kranjski kriminalisti so danes ponoči na Planini obravnavali prijavo tatvine denarnice občanu in povzročitev lažjih poškodb pri njem. Na Bledu so policisti obravnavali tatvino vrečke z osebnimi stvarmi na javnem kraju. Stvari so bile na mizi brez nadzora. V Kranju
je bilo prijavljeno poškodovanje poštnega nabiralnika in v drugem primeru luči na osebnem avtomobilu.