Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo, poškodovanih na srečo ni bilo.

Policisti so včeraj zasegli kar štiri vozila, ker vozniki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Na Jesenicah je bil osebni avtomobil zasežen vozniku neregistriranega osebnega avtomobila s ponarejeno registrsko tablico. Voznik je odklonil tudi strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. V istem vozilu so policisti obravnavali še potnika z manjšo količino prepovedane droge. Drogo so zasegli. Proti obema policisti vodijo postopke. Še en osebni avtomobil so policisti zasegli v Kranju, pri čemer je bil voznik tudi pod vplivom alkohola. V Kranju so policisti zasegli tudi motorno kolo, v Cerkljah na
Gorenjskem pa štirikolesnik.
Prometni policisti so včeraj nadaljevali tudi s poostrenim nadzorom hitrosti. V naseljih so obravnavali devet prekrškov prehitre vožnje, izven pa dva. Najvišja obravnavana hitrost v naselju na omejitvi 50 km/h je bila 88 km/h.

V Lučinah so policisti obravnavali manjši gozdni požar, v Puštalu pa ogenj na kupu suhega rastja. Oboje so pogasili gasilci. Na kraju niso bile zaznane aktivnosti človeka.
Kranjski in škofjeloški policisti so včeraj poostreno nadzirali tovorna vozila. Kontrolirali so jih 30 in izvedli 16 tehtanj. Ugotovili so 12 kršitev prometnih pravil zaradi nepravilno
pritrjenega tovora, prekoračitve teže, neuporabe tahografa, luči in varnostnega pasu. Z nadzori bodo policisti še nadaljevali.
V Kranju so policisti obravnavali padec uporabnice skiroja. Okoliščine kažejo, da ji je zaradi predhodnih pikov os med uporabo skiroja postalo slabo in da je zato padla. Padec so policisti obravnavali kot dogodek.
Policisti so včeraj zvečer na podlagi prijave obravnavali voznico, ki je vozila samo s prižganimi dnevnimi lučmi. Za dejanje so jo opozorili.
Helikopter Slovenske vojske je z ekipo za reševanje v gorah in policistom gorske enote včeraj posredoval trikrat. V dveh reševanjih pod kočo na Doliču in na Voglu zaradi poškodbe noge, na Kredarici pa zaradi bolezenskega stanja pri pohodniku. Vsi trije so tujci.
Reševalci GRZS so reševali tudi klasično.
V Preddvoru so policisti obravnavali moškega, ki je po hišah nedovoljeno zbiral prostovoljne prispevke. Moški je bil izsleden. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.