Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali sedem prometnih nesreč, tri osebe so se v nesreči poškodovale. Na Jesenica sta trčila otrok z električnim skirojem in voznik avtomobila. V okolici Škofje Loke pa sama padla kolesarka, v Kraju pa kolesar. Zadel je ob rob vozišča.

V Bohinju so policisti včeraj preverjali prijavo suma izginotja plavalca, ki pa ni bila potrjena. Moški je izgubil orientacijo, zato se je proti izhodišču okoli jezera odpravil peš.
Na Bledu so policisti danes ponoči obravnavali padec z višine petih metrov s ploščadi  ob  nastanitvenem objektu. Tuja krivda je izključena. Moški je padel zaradi teme in lastne napake.
V Ferati Hvadnik v Gozd Martuljku se je včeraj zaradi nepravilnega vpenjanja poškodoval  pohodnik. Padel je okoli sedem metrov globoko in se huje poškodoval. Na območju Prisojnika sta se včeraj zvečer izgubila dva tuja pohodnika. Z gorskimi reševalci ju je danes nepoškodovana rešil policijski  helikopter. Še en planinec se je izgubil v Bohinjskih gorah.  V klasičnem reševanju so intervenirali bohinjski gorski reševalci,  ki so moškega našli in ga pospremili v dolino.

Policisti so včeraj obravnavali primer računalniške kriminalitete. Storilec je s prestregel  elektronska sporočila med podjetjema in se vmešal v komunikacijo ter pri izvajanju finančne transakcije zavedel plačnika, da je denar nakazal na njegov račun. Oškodovani družbi je poslal tako sporočilo, da je ta verjela, da ga pošilja prav podjetje, s katerim so poslovno sodelovali. Storilec pa je spremenil številko transakcijskega računa in oškodoval družbo.