Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče, poškodovanih na srečo ni bilo. Več dela pa so imeli kriminalisti. Zaradi suma več kaznivih dejanj so na sodišče privedli osumljenca ponedeljkove tatvine in drzne tatvine na območju Radovljice. Zanj je bil odrejen pripor. V Kranju sta bili z osebnega avtomobila odtujeni dve registrski tablici, v Bohinju pa kolo, ki je bilo puščeno pred stanovanjsko hišo. Na Jesenicah so policisti včeraj  obravnavali poskus vloma v stanovanjski objekt, pri katerem so poškodovali okno, kranjski policisti pa danes vlom v poslovni objekt v okolici Nakla.
V Zgornjih Bitnjah so policisti včeraj obravnavali prijavo suma onesnaženja potoka in  pogin rib. Sum ni bil potrjen. Okoliščine kažejo, da je razlog v nizkem vodostaju, pregretju vode  in pomanjkanju kisika v potoku. V zbiranju obvestil so sodelovali tudi lokalni ribiči.

Helikopter Slovenske vojske in gasilci so včeraj dopoldan gasili požar v naravi na neprehodnem območju v Bohinju. Požar so pogasili. Okoliščine kažejo na udar strele.
Policijski helikopter je z ekipo za helikoptersko reševanje GRZS včeraj reševal štirikrat. Na Šiji, pod Raduho in na Grajski planini zaradi zdravstvenega stanja, na območju Vogla pa  zaradi dveh izgubljenih  pohodnic. Zašli sta v strm neprehoden gozd. Policisti ponovno pozivajo k odgovornim odločitvam in varnim dejanjem v gorah.