Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali deset prometnih nesreč, v treh nesrečah so bili udeleženci poškodovani. Na Zgornjem Jezerskem je padel kolesar. V Podbrezjah je voznica  zapeljala s ceste. V Mojstrani pa sta trčila dva mopedista. Policisti vodijo prekrškovne postopke.

V Kranju so policisti včeraj preverjali prijavo požara v kanjonu Kokre. Najdeno je bilo manjše ognjišče.
Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo starejše občanke, da se je pri njej oglasila neznana ženska in prosjačila za denar. Izročila jih je 50 eurov, misleč, da jih bo vzela 5, ostalo pa, da ji bo vrnila. Tega ni storila. Ženska je odšla s 50 euri. Policisti opozarjajo, da bodite previdni pri stikih z neznanci in skrbno varujte svojo lastnino.
Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali moškega, ki je na javnem kraju udaril žensko. Osebi se poznata. Policisti dejanje moškega obravnavajo kot prekršek nasilnega in drznega vedenja.
Policijski helikopter je včeraj dvakrat reševal v gorah. V Jalovčevem ozebniku sta na zahtevnem terenu obtičala pohodnika, na območju Viševnika pa si je planinka poškodovala nogo.

Policisti so včeraj na območju Radovljice obravnavali prijavo tatvine zaklenjenega mopeda in drzno tatvino iz stanovanjske hiše. Osumljenca so prijeli in mu odvzeli prostost. Proti njemu zaradi kaznivih dejanj vodijo predkazenski postopek. Na območju Kranjske Gore je bilo odtujeno zaklenjeno kolo. Storilec je prerezal verigo. Na Jesenicah so policisti obravnavali poskus vloma v objekt in manjše poškodovanje na osebnem avtomobilu.