Gorenjska kronika

vir:pixbay.com

Gorski reševalci so v petek zaradi zdrsov dvakrat posredovali v gorah. Na Svetem Petru nad Begunjami je prišlo do drsa na poledeneli poti, na Kriški gori pa do poškodbe noge pri uporabi igral. Poškodovanko je s Kriške gore odpeljal vojaški helikopter. Pri obisku gora je potrebna velika previdnost. Planinske poti so večinoma zelo poledenele in nevarne, možnost zdrsov je velika. Previdno tudi pri uporabi derez.
Prometni policisti so v petek sprejeli prijavo o padanju ledu s tovornega vozila. Vozilo ni bilo izsledeno. Sneg iz vozila je pred vožnjo potrebno očistiti, saj na vozilih ne sme biti snega, ledu ali drugih snovi, ki bi se razlivale ali raztresale z njega. Previdnost je potrebna tudi pri  vožnji za tovornimi vozili in pri srečevanju z njimi, saj z njih lahko pada led.
Policisti so danes ponoči in zjutraj z gasilci tržiških prostovoljnih gasilskih društev in vodniki reševalnih psov iskali pogrešano osebo, ki je bila najdena. Z osebo je vse v redu.
Blejski policisti so v petek zjutraj obravnavali dimniški požar. Vnele so se saje v dimniku.
Radovljiški  policisti so v petek obravnavali voznika, ki jim dlje časa ni ustavil. Po ustavitvi so proti njemu uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Osebni avtomobil je vozil v času ukrepa prepovedi vožnje motornega vozila. Policisti so mu zasegli tudi snov, ki je najverjetneje prepovedana droga. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.
Včeraj pa so voznika, ki ni ustavil, obravnavali tudi škofjeloški policisti. Ustaviti so ga uspeli po okoli petih kilometrih vožnje. Voznik začetnik je vozil pod vplivom alkohola (0,16 mg/l – imeti mora 0,00 mg/l). Tudi  proti  njemu poteka prekrškovni postopek zaradi kršitev več prometnih pravil. Iz prometa je bil izločen.
Kranjski policisti v petek zvečer obravnavali voznika, ki je pri rdeči luči zaradi neupoštevanja prometnih pravil trčil v osebni avtomobil pred seboj, potem pa s kraja še odpeljal. Policisti so ga izsledili. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 1,11
mg/l alkohola. Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, postopek proti njemu pa poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja zoper varnost javnega  prometa. Udeleženec nesreče je lažje poškodovan. Postopek še poteka.