Gorenjska kronika

Policisti Policijske uprave Kranj sporočajo, da je v primerjavi s prejšnjo soboto danes stanje na Gorenjskem neprimerljivo boljše. Policisti so v dopoldanskem času ugotovili 20 kršitev odlokov, tri vozila so zaradi kršitve prehoda med regijami obrnili. Prejšnjo soboto dopoldan je bilo kršitev odlokov kar 60, zavrnjenih pa 120 vozil. Samo v Kranjski Gori so policisti danes kontrolirali preko 400 vozil in zaznali osem kršitev odlokov, samo v enem primeru je šlo za kršitev prehajanja med regijami.

Prehajanje med občinami zaradi rekreacije je dovoljeno znotraj iste regije. V primeru povečane zasedenosti se odpravite na drugo destinacijo. Kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje je obvezna zaščitna maska tudi na prostem.

Parkirne površine so ponekod sicer polno zasedene, vendar take gneče, kot je bila prejšnji vikend ni. Povsem se je že umiril tudi promet. Vsem, ki spoštujejo ukrepe se policisti zahvaljujejo za potrpežljivost in odgovorno ravnanje. Nadzor bo potekal tudi jutri.