Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali deset prometnih nesreč, več oseb je bilo poškodovanih. V Begunjah se je nesreča zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja voznika drugega udeleženca. Na Pokljuki je zaradi neprilagojene hitrosti padla kolesarka. V Šenčurju se je voznik pod vplivom alkohola (0,65 mg/l) prevračal z osebnim avtomobilom. Na Polici je voznik izsilil prednost motoristu s potnico. Udeleženci so se po podatkih policije lažje poškodovali. Sum na hujše poškodbe pa so policisti obravnavali v štirih drugih  nesrečah. V Žireh je motoristki zdrsnilo v ovinku. Na območju Preddvora je sam padel kolesar. V okolici Radovljice so policisti  obravnavali trčenje med voznico z osebnim  avtomobilom in motoristom. V Kranju pa so policisti obravnavali trčenje med kolesarjema.
Domnevni povzročitelj je s kraja pobegnil. O nesreči policisti še vodijo postopek.

Na Jesenicah so policisti včeraj preverjali okoliščine zbiranja občanov zaradi protesta proti zaprtju kopališča. Udeleženih je bilo okoli 50 ljudi. Kršitev in posebnosti policisti niso zaznali.
V Kranju so policisti preverjali prijavo suma onesnaženja reke Kokre. Območje so pregledali z gasilci. Posebnosti niso ugotovili.
Kranjski policisti so včeraj opoldan obravnavali voznika, ki je imel na osebnem avtomobilu nameščene druge registrske tablice, bil pa je tudi pod vplivom alkohola (0,36 mg/l). Na območju Bleda pa so policisti obravnavali voznika z 1,04 mg/l alkohola. Oba voznika sta bila izločena iz prometa.
Kranjski policisti nadaljujejo z meritvami hitrosti na glavni cesti mimo trgovskih centrov na Planini. Včeraj so znova obravnavali voznika zaradi občutno prekoračene hitrosti. Na omejitvi 50 km/h je bila izmerjena hitrost 105 km/h. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek.
Policijski helikopter je z dežurno ekipo za helikoptersko reševanje včeraj posredoval v treh primerih v gorah. Zaradi slabosti so reševali planinko na območju Slemena. Reševali so lažje poškodovanega planinca, ki je zdrsnil pri sestopu na poti čez Komarčo in žensko, ki se je zaradi padca poškodovala med plezanjem v Gradiški turi na območju Vipave. Znano je, da pot čez Komarčo velja za zahtevno označeno pot, ki poteka po strmem in nevarnem pobočju, z veliko nevarnostjo tudi zaradi padajočega kamenja. Zdrs na tej poti je lahko tudi usoden, zato policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k previdnosti.