Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali osemnajst prometnih nesreč, v petih nesrečah so se udeleženci poškodovali. Kranjski policisti še vedno obravnavajo prometno nesrečo s pobegom povzročitelja. Kot smo že poročali včeraj, je neznani mlajši kolesar na Cesti Staneta Žagarja v Kranjuje s prednjim delom kolesa trčil v pred njim vozečo kolesarko. Kolesarka je padla po tleh in se huje poškodovala. Neznani kolesar je s kraja odpeljal v smeri centra Kranja. Zaradi razjasnitve vseh dejstev in okoliščin policisti še vedno naprošajo morebitne priče, da pokličejo na interventno številko 113, anonimno številko 080 1200 ali na Policijsko postajo Kranj (04) 233 64 00.
Radovljiški policisti so obravnavali prometno nesrečo na cesti Begunje – Lesce. Voznik osebnega avtomobila je med prehitevanjem izgubil oblast nad vozilom in trčil v voznika prehitevanega vozila. Ta pa je kot mlad voznik vozil pod vplivom alkohola (0.28 mg/l).
Vozili je odbilo s ceste, kjer sta se prevrnili. Oba voznika sta bila tudi lažje telesno poškodovana, zoper oba pa se vodi prekrškovni postopek.
Policisti Policijske postaje Bled so na cesti Pokljuka – Bled obravnavali padec tuje kolesarke. Zaradi neprilagojene hitrosti je kolesarka izgubila oblast nad kolesom in padla. Bila je lažje telesno poškodovana.
Kranjski policisti so bili obveščeni, da je na cesti Šenčur – Voklo s ceste zapeljal voznik in se prevrnil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola (0,65 mg/l) sam zapeljal s ceste. Med prevračanjem se je lažje telesno poškodoval, odpeljan pa je bil v UKC Ljubljana. Tudi zoper njega policisti vodijo prekrškovni postopek.

Na sedmerih jezerih se je poškodoval planinec. S helikopterjem Slovenjske vojske je bil prepeljan v jeseniško bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje  telesno poškodovan. Tuja krivda je izključena.
Na območju Radovljice je moškega, tujega državljana, pičila osa. Moški je izgubil zavest, pomoč pa mu je nudil dežurni zdravnik Zdravstvenega doma Radovljica. Moški je bil po prvi pomoči odpuščen v domačo oskrb.
Radovljiški policisti so bili obveščeni o padcu jadralnega padalca. Ugotovljeno je bilo, da je ob manevru pristajanja padalec z višine padel na tla. Utrpel je hude telesne poškodbe in se zdravi v jeseniški bolnišnici. Tuja krivda je izključena.
Kranjski policisti so bili obveščeni, da na bencinskem servisu ob avtocesti gori osebni avtomobil. Požar so pogasili gasilci GARS Kranj. Zagorelo je zaradi napake na motorju.
Pri slapu Peričnik je pohodniku, tujemu državljanu, zdrsnilo, tako da je padel pod označeno pot. Bil je lažje telesno poškodovan, odpeljan pa je bil v bolnišnico na Jesenice.
Na območju Kranja je z drevesa padla ženska. Pri padcu se je huje telesno poškodovala in je bila s helikopterjem prepeljana v UKC Ljubljana, kjer je ostala na zdravljenju.
Na območju Jesenic je zagorela lesena počitniška hišica, ki so jo pogasili gasilci GARS Jesenice. V času požara je bil objekt prazen.  Nastala je materialna škoda. Vzrok požara še ni znan.
Kranjski policisti so v Naklem kontrolirali voznika osebnega vozila. Vozil je pod vplivom alkohola (0,79 mg/l), zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, napisan pa bo še obdolžilni predlog.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali štiri kazniva dejanja. Radovljiški policisti so obravnavali tatvino koles. Neznanec je s prtljažnika za kolesa, nameščenega na avtodom odtujil tri kolesa in sicer moško gorsko kolo znamke Cube, žensko gorsko kolo znamke Scott in žensko cestno kolo znamke Specialized Roubaix SL4 Sport, ki so bila zaklenjena z verigo.
Policisti so na območju Kranja obravnavali tudi vlom v stanovanjsko hišo, storilec pa si je protipravno prilastil gotovino.
Jeseniški in kranjski policisti so obravnavali tatvini goriva.