Gorenjska kronika

Slika: lendava-on.net

Policisti Policijske uprave Kranj opozarjajo na pojav vlomov v stanovanjske objekte. Storilci iščejo predvsem zlatnino in denar, izkoriščajo pa odsotnost lastnikov. Najbolj kritičen čas je približno od sedemnajste ure dalje. Pred vlomilci se je dobro zavarovati s tehničnim varovanjem, ki pa ga je seveda potrebno dosledno uporabljati. Ker je večina vlomov v času, ko je tema, je priporočljiva tudi ustrezna osvetlitev objektov s senzorskimi svetilkami.

 

Kranjski policisti so včeraj pridržali moškega, ki se je na javnem kraju nedostojno vedel do občanov, s kršitvijo pod vplivom alkohola pa je nadaljeval tudi v policijski intervenciji. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.
Jeseniški policisti so včeraj obravnavali prijavo ponujanja stvari otrokom v okolici  Jesenic. Moški je bil izsleden. Kakršno koli škodljivo ravnanje ni bilo ugotovljeno. Domačin je otrokom dobronamerno ponudil reklamne majice, ki so ostale s športnega dogodka.
Jeseniški  policisti so včeraj obravnavali prijavo odmetavanja snega na  cesto. Domačin je čistil dovoz, pri čemer je nekaj snega odpadlo tudi  na rob ceste, kar je odstranil. Do ogrožanja ni prišlo. Moškemu je bilo izrečeno opozorilo.
Blejski policisti so včeraj s prostovoljnimi gasilci in nujno medicinsko  pomočjo  pomagali obnemogli osebi v stanovanju. Odpeljana je bila v zdravstveno ustanovo.