Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali sedem prometnih nesreč, tri osebe so bile v nesrečah poškodovane. Blejski policisti so bili najprej obveščeni o prometni nesreči na  cesti Krnica – Pokljuka. Zaradi nepravilne strani vožnje je voznik tovornega vozila oplazil tujo kolesarko, ki je padla in se lažje telesno poškodovala. Voznik tovornega vozila je odpeljal s kraja nesreče, policisti pa so ga kmalu izsledili. Kasneje so bili obveščeni še o padcu motorista na cesti med Jereko in Koprivnikom. Ugotovljeno je bilo, da je bil v nesreči udeležen samo motorist, po podatkih policije gre za tujega državljana. Vzrok za nesrečo je bila neprilagojena hitrost, posledica pa huda telesna poškodba. Oskrbeli so ga v jeseniški bolnišnici. Na območju Radovljice je voznik mopeda trčil v osebni avtomobil. Pri tem je
bil lažje telesno poškodovan.

Škofjeloški policisti so obravnavali nesrečo pri delu. Delavka se je porezala in utrpela lažje  telesne poškodbe. Tuja krivda je izključena.
Radovljiški policisti so obravnavali požar na stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Lesce in Radovljica. Ocena škode je za približno 5.000 EUR.
Na območju Kranja je, med obnovitvenimi deli, prišlo do poškodovanja plinske napeljave.  Kranjski gasilci so zaprli dovod plina, poškodba je bila sanirana, nihče pa ni bil ogrožen.
Na Jesenicah so policisti našli izgubljenega psa in ga vrnili lastniku.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tri kazniva dejanja. Kranjski policisti so  preverili zapuščeno vozilo in ugotovili, da je bilo ukradeno na območju Novega mesta. Vozilo bo vrnjeno lastniku. Škofjeloški in blejski policisti so obravnavali tatvini artiklov
v trgovini. Na območju Kranja je neznani storilec vstopil v hišo in si prilastil nekaj kosov zlatnine.