Gorenjska kronika

Prometni policisti so včeraj zvečer na cesti med Jeprco in Kranjem obravnavali trčenje voznice z osebnim avtomobilom v drevo. Voznica in potnik sta po podatkih policije lažje poškodovana. Proti voznici poteka prekrškovni postopek. Policisti Policijske uprave Kranj pozivajo voznike k previdnosti, zbranosti in odgovornosti v prometu. Najbolj problematični dejavniki so hitrost, stran in smer vožnje, prehitevanje, pravila o prednosti, alkohol in droge ter nepravilni premiki z vozili.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali požar na bivalnem objektu z materialno škodo. Na kraju so kriminalisti zavarovali material za nadaljnje delo, okoliščine pa ne kažejo na tujo krivdo. V objektu ni bilo nikogar, tudi poškodovan ni bil nihče. Pogorela sta balkon in ostrešje.
Kranjski policisti so včeraj obravnavali začetni požar na peči v objektu. Okoliščine kažejo na okvaro na peči. Škoda ni nastala.
Že včeraj smo poročali o požaru na Delavskem mostu, kjer so zagoreli električni vodniki  v instalacijskem jašku. Zaradi požara je bil večji del Kranja nekaj časa brez elektrike.
Jeseniški policisti so včeraj zvečer obravnavali poškodbe pri moškem, ki je padel na poledeneli podlagi. Po podatkih policije je lažje poškodovan. Policisti pozivajo k previdnosti, saj je do podobne nezgode prišlo tudi v torek. Prometne površine, tako ceste, kot tudi pločniki, so ponekod lahko poledenele in zato nevarne.
Divjad je bila minuli dan povožena na cesti Brode – Škofja Loka.

Na področju kriminalitete so kriminalisti obravnavali dva dogodka. V Čirčah so policisti obravnavali tatvino bakrenih žlebov, v Kovorju pa je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo.