Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štirinajst prometnih nesreč, v kar petih nesrečah so bili udeleženci poškodovani, ena oseba je v nesreči podlegla poškodbam.  V najhujši včerajšnji nesreči je že zjutraj umrla kolesarka. Vanjo je odbilo voznika, ki je pred tem trčil  v drug avtomobil in ga policija obravnava kot povzročitelja prometne nesreče. V Bohinju so policisti obravnavali padec kolesarja. Pri padcu se je huje poškodoval, vendar ni v
življenjski nevarnosti. Še štiri nesreče pa so se končale z lažjimi poškodbami udeležencev, in sicer trčenje voznice avtomobila v kolesarko na območju Jesenic, trčenje otroka s skirojem v osebni avtomobil v Kranju, padec kolesarja po trčenju v drugega kolesarja v okolici Tržiča in trčenje avtomobila v otroka, ki je nenadoma pritekel na cesto. Krivda je na strani otroka in staršev, ki so dolžni skrbeti ali izvajati nadzorstvo nad otrokom ali mladoletnikom, ko je ta udeležen v cestnem prometu.

Kot sporočajo policisti Policijske uprave Kranj, tragičen dan pomeni nadaljevanje slabšanja prometne varnosti z večanjem števila prometnih nesreč na Gorenjskem. Človeški faktor je tisti, ki največkrat odpove in je razlog za vse te nesreče. Človek hitro vozi in človek pije  alkohol, to pa sta dejavnika, se sploh v zadnjem obdobju več pojavljata v prometu in sta razlog za mnoge prometne nesreče. Zato policisti pozivajo vse udeležence, naj upoštevajo prometna pravila in naj bodo bolj dosledni ter previdni pri udeležbi v prometu.

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali delovno nesrečo s padcem s tovornega vozila in  lažjimi poškodbami pri delavcu. Tuja krivda je izključena.
Radovljiški policisti so obravnavali turistko, ki je med premikanjem prikolice v kampu sama sebi zapeljala čez stopalo in se poškodovala. Neprevidno je uporabljala daljinski upravljalec.
Kranjski policisti so včeraj ob 12.30 uri na podlagi prijave iz prometa izločili voznika z  1,20 mg/l alkohola (2,5 promila). Druga vozila so se mu umikala in s tem preprečevala trčenje.
Policisti so včeraj obravnavali primer nasilja v družini med dvema odraslima družinskima  članoma in v prijavi proti enemu od njiju vodijo prekrškovni postopek zaradi kršitve javnega reda.
Blejski policisti so včeraj obravnavali prometno nesrečo med voznico osebnega avtomobila brez vozniškega dovoljenja in voznikom avtobusa s potniki. Povzročiteljica je v ovinku zapeljala na nasprotni pas ceste in povzročila prometno nesrečo z materialno škodo. Avtomobil so policisti zasegli in proti njej vodijo prekrškovni postopek.