Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči, v eni so bili udeleženci poškodovani. Na Bledu je voznik z osebnim avtomobilom trčil v motorista s potnico, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznika  avtomobila. Proti njemu je uveden prekrškovni postopek.

Letos so gorenjski policisti obravnavali 527 prometnih nesreč, lani v tem času so jih obravnavali 483. Najbolj pogosti vzroki nesreč so nepravilen premik z vozilom,
neprilagojena hitrost, nepravilna stran ali smer vožnje in neupoštevanje pravil o prednosti. Pod vplivom alkohola je bil vsak deseti povzročitelj nesreče. Letos je bilo ugotovljenih že  12.450 kršitev prometnih pravil, največ zaradi prekoračene hitrosti. Zaseženih je bilo 78 vozil in odrejenih 11.350 alkotestov. Pozitivnih je bilo 366 preizkusov. Zaradi suma  vožnje pod vplivom prepovedanih drog pa je bilo odrejenih 54 hitrih testov, v katerih je bilo 48 voznikov pozitivnih ali pa so preizkus odklonili. Statistika policistov Policijske uprave Kranj vsekakor ni vzpodbudna, zato previdno, strpno in trezno na cesti.