Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali štirinajst prometnih nesreč, v štirih so bili udeleženci poškodovani. Na Jesenicah je voznik z osebnim avtomobilom izsilil prednost kolesarju, ki je tudi sam obravnavan zaradi prekrška vožnje po pločniku. Kolesar  se je poškodoval tudi v nesreči v Ratečah. Med vožnjo je z eno roko izpustil krmilo kolesa, ki se je obrnilo. V Kranju je zaradi vožnje preblizu roba vozišča padla mopedistka. Na glavni
cesti Jesenice – Žirovnica pa so trčila štiri vozila in lažje poškodovali udeleženci.
Brez telesnih poškodb pa se je končala nesreča na Škofjeloškem območju. Zaradi okvare je s traktorja na cesto steklo olje, zaradi česar je voznika tovornega vozila v ovinku zaneslo na nasprotno smerno vozišče, po katerem pa je pripeljal voznik avtomobila. Vozili sta trčili. V nesreči je nastala materialna škoda.

V petek so radovljiški policisti obravnavali nesrečo pri delu s traktorsko kosilnico. Moški se je z njo na brežini prevrnil v potok. Poškodovan je obležal pod mehanizacijo. Po pomoč je stekel otrok. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.
Kranjski policisti so včeraj ponoči obravnavali padec osebe po travnati  klančini. O dogodku  policisti še vodijo postopek. Tuja krivda po do sedaj zbranih obvestilih ni bila ugotovljena.
Včeraj ponoči so jeseniški policisti na območju Žirovnice obravnavali kršitev javnega reda s pretepom. Stepla sta se dva moška. Proti obema je uveden prekrškovni postopek.
Včeraj popoldan so kranjski policisti obravnavali padec moškega v silosu. Okoliščine kažejo, da je spodneslo lestev. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.
Na  Grencu naj bi včeraj popoldan tujec nedovoljeno zbiralmprostovoljne prispevke. Moški ni bil izsleden.
Na območju Kranja so policisti včeraj pridržali moškega, ki je pijan oviral promet in z nedostojnim vedenjem kršil javni red, s kršitvijo pa je nadaljeval tudi v policijskem  postopku. Zato so mu policisti odredili pridržanje in proti njemu vodijo prekrškovni postopek.
Včeraj popoldan so gorski reševalci na Planini pod Golico pomagali planinki s poškodbo noge. Zdrsnilo ji je pri sestopu. V dogodku se je lažje poškodovala.
Kranjski policisti so včeraj obravnavali padec odraslega moškega v kanjon reke Kokre v  Predosljah. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo. Tuja krivda ni bila ugotovljena.